zoek
menu
COVID-19
Aangepaste richtlijnen
COVID-19
Wat betekent EHBO in Het Nieuwe Normaal?
Nieuws
Het Oranje Kruis start examinering op. Examens per 15 juni mogelijk

Protocol gereed voor het geven van EHBO- en BHV

cursussen

Met trots kunnen we vertellen dat het protocol om EHBO- en BHV-cursussen te kunnen geven in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij gereed is. Het NIBHV, Het Oranje Kruis, het Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) hebben dit protocol gezamenlijk opgesteld. Klik hier voor het volledige bericht.

 

Adviezen ketenpartners samengevat

Het Oranje Kruis deelt op een aparte pagina alle relevante informatie en berichtgeving van (keten)partners. Op deze manier blijft u via onze website op de hoogte van de laatste stand van zaken en berichtgevingen vanuit de overheid, het RIVM en andere instanties. De belangrijkste adviezen worden op deze pagina samengevat. 

 

Meest gestelde vragen over COVID-19 en examens

COVID-19 (Coronavirus) leidt tot veel vragen vanuit zowel opleidingsinstituten als cursisten. De overheid en organisaties werken er hard aan om besmetting en de gevolgen van het virus te beperken. Ze hebben hiertoe richtlijnen opgesteld die gecommuniceerd worden via het RIVM. Ook bij Het Oranje Kruis komen veel vragen binnen die gaan over COVID-19 (Coronavirus). We hebben hiervoor een aparte pagina aangemaakt met de meest gestelde vragen en antwoorden. Klik hier voor de FAQ pagina.

 

IKK handhaving coulance

Ten aanzien van handhaving rondom de wet IKK ontving Het Oranje Kruis inmiddels positief bericht van GGD/GHOR. Voor certificering welke momenteel verloopt en wettelijk verplicht is gesteld voor onder meer pedagogisch medewerkers werkzaam in de kinderopvang, bevestigen wij u dat er geen reden is tot bezorgdheid over het verlopen certificaat. Lees het volledige bericht.