Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Magazine EHBO.NL

EHBO.NL is een magazine voor iedereen! In elk nummer zal er aandacht zijn voor EHBO, preventie, veiligheid en wetenswaardigheden op dit gebied. Vaste rubrieken zijn een column, een artikel met de laatste trends en gadgets op het gebied van EHBO en veiligheid. Tevens interviews, een cartoon en andere artikelen.

De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst, ook in de EHBO. Het is daarom fijn te merken dat jongeren zich steeds meer bewust zijn van hun gezondheid en veiligheid. En daarbij denken ze niet alleen aan zichzelf, ook in de hulpverlening komen we ze steeds vaker tegen. Of dat nu is bij de vrijwillige brandweer, evenementenhulpverlening of de reddingsbrigade, de jeugd wil een steentje bijdragen.

Nieuwe regels zorgen voor veiligheid

Vanaf 1 januari 2019 gaat als het goed is de nieuwe veldnorm evenementenhulpverlening in. Deze norm is opgesteld door een projectgroep met steun van organisaties en instanties uit het veld. Wat heeft deze norm straks voor gevolgen voor de hulpverlening?