Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Magazine EHBO.NL

EHBO.NL is een magazine voor iedereen! In elk nummer zal er aandacht zijn voor EHBO, preventie, veiligheid en wetenswaardigheden op dit gebied. Vaste rubrieken zijn een column, een artikel met de laatste trends en gadgets op het gebied van EHBO en veiligheid. Tevens interviews, een stripverhaal en andere artikelen. Het magazine komt zes keer per jaar uit, waarbij elke uitgave aandacht zal besteden aan een specifiek thema.

Onderwijs en Eerste Hulp

Steeds meer scholen bieden aan hun leerlingen EHBO-lessen aan. Niet alleen in het basisonderwijs, maar zeker ook in het voortgezet onderwijs. De keuzevakken bieden hiertoe een mogelijkheid. Hoe dit in elkaar zit en wat de ervaringen op scholen zijn kunt u lezen in dit themanummer over onderwijs.

Een voorproefje vindt u in het inkijkexemplaar.

EHBO als keuzevak

Eind vorig jaar legden honderd leerlingen van de richting Zorg & Welzijn van het Elde College in Schijndel het onafhankelijk examen voor het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis af. Bijna allemaal brachten ze het er goed vanaf.