Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Magazine EHBO.NL

EHBO.NL is een magazine voor iedereen! In elk nummer zal er aandacht zijn voor EHBO, preventie, veiligheid en wetenswaardigheden op dit gebied. Vaste rubrieken zijn een column, een artikel met de laatste trends en gadgets op het gebied van EHBO en veiligheid. Tevens interviews, een stripverhaal en andere artikelen. Het magazine komt zes keer per jaar uit, waarbij elke uitgave aandacht zal besteden aan een specifiek thema.

Natuur en Veiligheid

In Nederland is gelukkig veel natuur te vinden. En veel Nederlanders bezoeken regelmatig een natuurgebied. Behalve op het natuurschoon is het ook belangrijk op veiligheid te letten. Niet dat we beren in het wild zullen tegenkomen, maar toch is het goed dingen te weten. Welke planten wel of niet giftig zijn, hoe de eerstehulpverlening tijdens het wadlopen is geregeld, maar ook hoe u zelf kunt voorkomen dat er een natuurbrand ontstaat. 

Een voorproefje vindt u in het inkijkexemplaar.

Wilderness Life Support

Hulpverleners kunnen in situaties terechtkomen waarbij zij niet direct toegang hebben tot medische hulpdiensten. Dit vraagt om een andere manier van denken en werken maar wanneer gaat eerste hulp over in outdoor hulp? Anne Brants is een bevlogen Spoedeisende Eerste Hulp arts die zich heeft gespecialiseerd in hulpverlening in afgelegen gebieden.