Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Magazine EHBO.NL

EHBO.NL is een magazine voor iedereen! In elk nummer zal er aandacht zijn voor EHBO, preventie, veiligheid en wetenswaardigheden op dit gebied. Vaste rubrieken zijn een column, een artikel met de laatste trends en gadgets op het gebied van EHBO en veiligheid. Tevens interviews, een stripverhaal en andere artikelen. Het magazine komt zes keer per jaar uit, waarbij elke uitgave aandacht zal besteden aan een specifiek thema.

“Er schuilt een held in iedereen”

In iedereen schuilt een held. Iedereen kan helpen. Of je nu oud of juist erg jong bent. Toch reageert iedereen anders. Helden moeten geëerd worden. Helden dienen als maatschappelijke voorbeelden. Zij inspireren anderen om in actie te komen als het nodig is. Zolang we niet allemaal in actie komen, zullen we helden nodig hebben.

In dit magazine leest u over deze helden.

Kijken maar niet helpen

Heb je wel eens meegemaakt dat je bij een noodsituatie komt en omstanders massaal staan te kijken maar niets doen? Er zijn tal van voorbeelden en nieuwsitems over slachtoffers van misdrijven en ongevallen die niet de hulp kregen die ze wel hadden moeten krijgen, omdat omstanders passief toekeken of hun uiterste best deden om de situatie negeren.