Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Abonneer op het magazine

Abonneer op het magazine EHBO.NL

In 2017 ontvangt u het magazine EHBO.NL voor €17,95 (incl. verzendkosten) voor een heel jaar (6 nummers). Bij vragen over het abonneren op het magazine kunt u mailen naar abonnement@ehbo.nl.

Wilt u een abonnement cadeau geven, neemt u dan contact op via abonnement@ehbo.nl.

Uw gegevens:
Adres- en contactgegevens:
“Er schuilt een held in iedereen”

In iedereen schuilt een held. Iedereen kan helpen. Of je nu oud of juist erg jong bent. Toch reageert iedereen anders. Helden moeten geëerd worden. Helden dienen als maatschappelijke voorbeelden. Zij inspireren anderen om in actie te komen als het nodig is. Zolang we niet allemaal in actie komen, zullen we helden nodig hebben.

In dit magazine leest u over deze helden.

Kijken maar niet helpen

Heb je wel eens meegemaakt dat je bij een noodsituatie komt en omstanders massaal staan te kijken maar niets doen? Er zijn tal van voorbeelden en nieuwsitems over slachtoffers van misdrijven en ongevallen die niet de hulp kregen die ze wel hadden moeten krijgen, omdat omstanders passief toekeken of hun uiterste best deden om de situatie negeren.