Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

100ste Vierdaagse: dag 1

100ste Vierdaagse: dag 1

19 juli 2016

Vanochtend om 04.03 uur begon Mark Jansen, redacteur EHBO.NL, na een maandenlange voorbereiding via Viavierdaagse aan zijn eerste dag.

Mark schreef zich in voor de 50 km. EHBO.NL volgt hem tijdens deze 100ste Vierdaagse en doet hiervan verslag. 

Uitgezwaaid door nog feestende studenten en inwoners die ook voor dag en dauw waren opgestaan begon Mark aan zijn eerste kilometers.  Zelfs door hele gezinnen die in de voortuin stonden werden de lopers toegejuicht. ‘De warmte is wel een item onder de deelnemers,’ vertelt Mark. Geadviseerd wordt veel te drinken en veel te rusten.  ‘Hoewel er ook mensen zijn die in een spijkerbroek of met een flinke rugzak lopen en al vroeg behoorlijik bezweet zijn’, aldus Mark. Zelf geeft hij aan dat het nog prima gaat. Mark: ‘m’n voeten voelen goed, nergens knelt of schuurt het. Maar ik weet het pas zeker als ik straks mijn schoenen uit doe.’ Mark vervolgt zijn weg en gaat straks nog even langs bij een Eerste Hulp post waar vrienden van hem aan de slag zijn als eerstehulpverlener en blarenprikker.

Klik hier voor de website van de Vierdaagse.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.