Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

12-jarige held ontvangt onderscheiding

12-jarige held ontvangt onderscheiding

16 augustus 2016

Gistermiddag heeft burgemeester Lies Spruit van de gemeente Lisse een loffelijk getuigschrift en een herinneringsgeschenk van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan de 12-jarige Milo Stökl. De vader van Milo had een aanvraag ingediend voor toekenning van een onderscheiding aan zijn zoon.

Op 10 juni verloor de vader van Milo het bewustzijn als gevolg van een hartaanval. Dit gebeurde thuis en Milo en zijn moeder waren erbij. De moeder van Milo is meteen gestart met reanimeren en Milo heeft 112 gebeld en duidelijk de medewerker van de meldkamer te woord gestaan en op de hoogte gehouden van alles wat er gebeurde. Daardoor was het ambulancepersoneel bij aankomst op de hoogte van de toestand van zijn vader en konden direct de juiste handelingen worden verricht. Ook heeft Milo de buren gewaarschuwd en hulpdiensten opgevangen en naar de ouderlijke woning geleid. Dit was erg belangrijk vanwege de nogal afgelegen ligging van de woning.

De bijeenkomst was een grote verrassing voor Milo. Vele vrienden en familieleden waren aanwezig bij de uitreiking. Ook de verpleegkundig centralist, die Milo aan de telefoon had toen hij 1-1-2 belde, was aanwezig.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.