Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

13 mei: Europese Dag van de Beroerte

13 mei: Europese Dag van de Beroerte

13 mei 2014

Elke tweede dinsdag van mei is de Dag van de Beroerte.

Op en rond 13 mei zijn er in veel landen van Europa activiteiten waarmee het CVA (Cerebro Vasculair Accident = beroerte) onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. De CVA-vereniging organiseert en co├Ârdineert op dinsdag 13 mei 2014 voor de 10e keer deze preventiedag in Nederland. Het thema van de CVA-preventiedag is 'Voorkom en Herken'. Voorkomen kan door goede voeding, voldoende bewegen, niet roken en matig met alcohol. Op 13 mei kan men in Nederland op diverse locaties, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, etc. een gratis risicotest laten doen waarbij de risico's voor het krijgen van een CVA worden gemeten.

Lees verder op de website van de CVA-vereniging en kijk voor activiteiten bij u in de buurt op de website van Dag van de beroerte.

Eerste Hulp bij een beroerte: lees hier wat je kunt doen.             

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.