Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

14 juni: Veiligheidsdag in Noordwijk

14 juni: Veiligheidsdag in Noordwijk

12 juni 2014

Op zaterdag 14 juni 2014 opent burgemeester J.P. Lokker om 10.00 uur samen met Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland de eerste lustrumeditie van de Veiligheidsdag Noordwijk.

Het evenement biedt ook dit jaar weer een afwisselend programma en deelnemersveld, variërend van de NRB en de Reddingshonden Hulpdienst Holland, tot aan ESA-ESTEC/Space Expo Noordwijk, want ook ruimtevaart speelt een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Locatie: Koningin Wilhelminaboulevard, ter hoogte van de vuurtoren. Toegang is gratis.

Onder het motto ‘Samenwerken aan veiligheid’ tonen de organisaties wat er kan gebeuren bij calamiteiten en hoe zij hierbij integraal hulpverlenen. De SAR en de KNRM geven om 11.00 uur een reddingsdemonstratie boven zee. De gezamenlijke oefening op de boulevard begint om 16.00 uur. Gedurende de hele dag kunnen bezoekers ook zelf allerlei reddingshandelingen oefenen, zoals reanimeren en brandjes blussen. Kinderen kunnen geschminkt worden of op de foto met Rinus Redder.

Lees verder op de website.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.