Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

26 april 2013: Koningsspelen

26 april 2013: Koningsspelen

12 april 2013

Ter gelegenheid van de troonswisseling heeft het Nationaal Comité Inhuldiging het initiatief genomen om 26 april een nationale sportdag te organiseren voor alle kinderen in het basisonderwijs. De Koningsspelen.

De Koningsspelen zijn een vrolijke en gezellige dag met twee vaste onderdelen:

Het Koningsontbijt: Een gezamenlijk, feestelijk en gezond ontbijt met de hele school.

De Koningssportdag: Een dag vol beweging voor alle kinderen in het land.


Scholen mogen zelf bepalen hoe het Koningsontbijt en de Koningssportdag wordt vormgegeven.
Hier zijn geen vaste regels voor, als er maar bewogen wordt door de kinderen en het een feestelijke en vrolijke dag is. De Koningssportdag start wel op eenzelfde moment. Om 9.30 uur vindt de landelijke aftrap plaats door het Koninklijk paar.

Daarna mogen scholen zelf bepalen wat ze gaan doen: verschillende sporten met de eigen school, een voetbaltoernooi met andere scholen, dansen etc. De organisatie stimuleert met name om lokale initiatieven te nemen en vooral samen te werken met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven.

Voor verdere informatie over de Koningsspelen kunt u terecht op de website van de Koningsspelen http://www.koningsspelen.nl/vragen.html

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.