Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

3 mei Open dag KNRM: het was geweldig! Meevaren op een reddingboot.

3 mei Open dag KNRM: het was geweldig! Meevaren op een reddingboot.

6 mei 2014

Uiteraard was hier veel belangstelling voor. In groepjes van ongeveer 20 mensen werd je per tijd ingedeeld. Om 14.00 uur was “mijn” afvaart. Dus kon ik nog even rondlopen.

Dit jaar heb ik de open dag in Katwijk aan Zee bezocht. Een dag met een afwisselend programma. Om 10.00 uur werden de bezoekers ontvangen door Rinus Redder, de mascotte van de KNRM. Bezoekers werden geïnformeerd over het werk van de KNRM. Kinderen konden zich uitleven op een springkussen, werden geschminkt en er was een tekenhoek ingericht. De aanwezige brandweer, ambulancedienst en politie hadden ook veel bekijks.

Doorlopend werden er demonstraties gehouden met politiehonden. Mooi om te zien hoe goed zij naar hun baas luisteren.
Inmiddels was het bijna 14.00 uur, dus mijn “redding op zee” kon beginnen. Daar gingen we. Met volle vaart van Katwijk naar Noordwijk. De boot klapte op de golven.
Wat een kracht heeft zo’n boot! Hij vaart, omgerekend van knopen naar kilometer, ongeveer 65 kilometer per uur. Wat een prachtig uitzicht van zee kijkend naar het strand. Uiteraard was naar mijn zin het ritje veel te kort, want voor ik het wist stond ik weer met beide benen op vaste zand (grond). Na deze indrukwekkende tocht moest ik even bijkomen. Vanaf het terras genoot ik nog even na. Wat een belevenis!
Terug naar huis dacht ik aan vrijwilligers die zich inzetten voor de KNRM. Wat moet dat toch een goed gevoel geven als je iemand uit zee kan redden.

Esther van der Steen

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.