Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

6 november: Hoogwateroefening bij Vecht

6 november: Hoogwateroefening bij Vecht

6 november 2014

Vandaag wordt in het kader van de Hoogwateroefening Vecht/Alert bij de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle een noodsituatie nagebootst: door extreme regenval is de Overijsselse Vecht overgelopen.

Een aantal woonboten is op drift geslagen en in het ondergelopen gebied bevinden zich slachtoffers die dringend hulp nodig hebben. 

De samenwerkende partijen, Veiligheidsregio IJsselland, Waterschap Groot Salland, Reddingsbrigade Nederland, gemeente Dalfsen, ministerie van Defensie en Rode Kruis Nederland werken met ca. 750 personen mee aan deze hoogwateroefening. 90 slachtoffers zullen op donderdag 6 november door de hulpverleners van de Reddingsbrigade, Brandweer, Defensie en Politie uit hun benaderde positie op en rond het water worden gered en geholpen. 

Dit is één van de scenario’s die donderdag 6 november wordt beoefend tijdens de grote Hoogwateroefening Vecht/Alert, welke van 4 t/m 8 november plaatsvindt op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren (gemeente Dalfsen) en Zwolle.

Lees meer op de website van de gemeente Dalfsen.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.