Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

7 oktober Nationale Heldendag

7 oktober Nationale Heldendag

20 augustus 2015

Op 7 oktober a.s. zal in Den Haag op initiatief van het Carnegie Heldenfonds de eerste Nationale Heldendag plaatsvinden om landgenoten te eren die, vaak met gevaar voor eigen leven, in de bres springen voor een ander. De hoop is dat deze dag zal uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende traditie.

Al een paar jaar werkt Het Oranje Kruis samen met het Carnegie Heldenfonds om aandacht te besteden aan de heldendaden die in Nederland worden verricht. In ieder nummer van het magazine EHBO.NL staat een interview met een held. Op deze manier worden de helden niet alleen in het zonnetje gezet, maar worden ze ook rolmodellen. Door aandacht te besteden aan helden worden mensen bewust dat ze anderen in nood kunnen helpen.

Jaarlijks worden dan ook zo’n 60 à 70 onderscheidingen uitgereikt aan deze helden, alhoewel dit er in werkelijkheid waarschijnlijk veel meer zijn. Iedereen kan een held voordragen bij de burgemeester. 

Lees meer over de Nationale Heldendag op de website van de Telegraaf.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.