Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Ambulances rukken te vaak onnodig uit

Ambulances rukken te vaak onnodig uit

31 augustus 2016

Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) trekt aan de bel, omdat ambulances te vaak onnodig uitrukken. Hierdoor komen echte spoedritten in de knel.

De beroepsvereniging voor verpleegkundigen wijt dit aan een computersysteem in de meldkamer, dat 'al bij een bloedende vinger' een wagen met sirenes stuurt. V&VN wil dat de centralisten meer ruimte krijgen om door te vragen wanneer iemand 112 belt. 

Verpleegkundigen in de meldkamer moeten nu standaardvragen volgen en kunnen zelf niet filteren of de ambulancerit wel ├ęcht nodig is. Directeur Sonja Kersten van V&VN Ambulancezorg: ,,Dit is niet alleen duur, maar zorgt ook voor druk op de beschikbaarheid van de ambulances."

Lees het hele bericht op de website van het Algemeen Dagblad en op de website van V & VN.

Het is belangrijk dat mensen weten wanneer ze 112 moeten bellen en wat belangrijk is te melden. Bij de cursus voor het Diploma Eerste Hulp leer je hoe en wanneer je 112 moet alarmeren. In een aantal gevallen kan de eerstehulpverlener namelijk zelf het slachtoffer helpen of een arts of huisartsenpost bellen.  Voor meer informatie over het Diploma Eerste Hulp klik hier.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.