Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Auto te water: weet wat je moet doen!

Auto te water: weet wat je moet doen!

16 mei 2017

Om automobilisten voor te bereiden hoe te handelen als ze te water raken, en zo meer slachtoffers te voorkomen, is het goed als ze daar een cursus voor volgen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is voorstander hier speciale cursussen voor te ontwikkelen. Bij oorzaken van dodelijke verkeersslachtoffers denk je al gauw aan snelheid, alcohol of bijvoorbeeld afleiding door telefoongebruik. Met 45 dodelijke verkeersslachtoffers op jaarbasis zijn de ongeveer 800 auto's die te water gaan ook een serieuze oorzaak hiervan. Veel mensen denken dat je na het te water gaan eerst de auto helemaal vol moet laten lopen en dan pas actie moet ondernemen. Terwijl je juist meteen aan de slag moet gaan om zo snel mogelijk de auto via de raamopening te kunnen verlaten.

Lees verder op de website van VVN.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.