Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Bermongevallen op 80 km/uur wegen terugdringen

Bermongevallen op 80 km/uur wegen terugdringen

24 april 2014

Nog steeds vallen de meeste doden en ernstig gewonden op 80 km/uur-wegen: meer dan een derde van alle dodelijke ongevallen en een vijfde van alle ongevallen met ernstig verkeersgewonden.

Bermongevallen zijn op dit type weg de belangrijkste oorzaak. Om hier iets aan te verbeteren passen wegbeheerders hier en daar al afschermingsconstructies toe op 80 km/uur-wegen. Het type afschermingsconstructie en de plaatsingscriteria zijn per wegbeheerder en zelfs per project verschillend. De wegbeheerders lijken hierbij steeds het wiel opnieuw uit te moeten vinden. Om de veiligheid van provinciale wegen te verbeteren beveelt bijvoorbeeld de ANWB aan om langs een weglengte van in ongeveer 5.000 km objecten in de berm (bijv. bomen) beter af te schermen - dat is langs meer dan 50% van de provinciale weglengte.Tijdens het Verkeersveiligheidscongres vandaag is dit onderwerp aan de orde in een van de sessies.
Klik hier voor meer informatie en hier voor het overzicht van alle sessies.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.