Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

"Bijensteek gevaarlijker dan terrorisme"

"Bijensteek gevaarlijker dan terrorisme"

30 november 2017

In "De Bosatlas van de veiligheid" wordt in 128 pagina's uitgelegd wat er allemaal fataal kan zijn voor de mens. Schrijver van het boek, Henk Leenaers, neemt de lezer mee naar de gevaren van onder andere overstromingen, straling, fijnstof, valpartijen en terrorisme.

In de opening van het boek staat een overzicht van overlijdensrisicos. En daaruit blijkt dat velen bang zijn voor de verkeerde gevaren. Zo is de kans dat je door terrorisme omkomt, kleiner dan te komen overlijden aan een bijensteek.

Over de angst van en het gevaar voor terrorisme vertelt hij tegen NOS:
"We zijn bang voor terrorisme omdat het er zo vreselijk uitziet en zo volkomen willekeurig is, maar de kans is niet zo groot. (...)"

Dit neemt natuurlijk niet weg dat er laconiek over gedaan mag worden. Sterker nog, wees voorbereid op alles. Het Oranje Kruis helpt hier graag bij. In de vorm van Eerste Hulp. Zorg dus dat je weet wat te doen bij een bijensteek.

Lees hier wat je daar tegen kan doen.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.