Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Blessures en letsels bij sportevenementen

Blessures en letsels bij sportevenementen

6 december 2013

Sportevenementen spelen een belangrijke rol in het totaal van sport- en beweegaanbod. Uit cijfers van 2012 blijkt dat bijna een vijfde van de Nederlanders heeft meegedaan aan een sportevenement. Een van de risico’s is de kans op het oplopen van een sportblessure. Deze brengen hoge maatschappelijke kosten met zich mee. Preventie is daarom belangrijk.

VeiligheidNL heeft onderzoek gedaan naar de omvang en kenmerken van blessures en letsels die ontstaan tijdens sportevenementen. De resultaten van de studie zijn van waarde om de veiligheid aan een sportevent te vergroten, om prioriteiten voor preventie te kunnen stellen en om inzicht te krijgen in de zorgvraag tijdens een evenement.

Op de website leest u de verdere informatie hierover.

Eerste Hulp bij o.a. verstuiking, hoofdletsel, bloedneus, tandletsel kunt u terugvinden op de website.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.