Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Brandweer: laad telefoon of powerbank overdag op, niet ’s nachts

Brandweer: laad telefoon of powerbank overdag op, niet ’s nachts

15 juni 2017

Een jongen van 15 uit het Belgische Halle is enorm geschrokken toen zijn powerbank 's nachts ontplofte en zijn bed in brand stond. Gelukkig werd hij op tijd wakker en heeft samen met zijn ouders het vuur kunnen doven.

Je maakt je er vast wel eens schuldig aan: net voor je naar bed gaat, steek je je telefoon of powerbank nog gauw in de oplader en legt hem op je nachtkastje.

Brandweer Nederland geeft het advies, laad alleen apparatuur op als je wakker bent én thuis bent. Bij elektrische apparaten kan altijd iets mis gaan, zegt de brandweer. Bij accu's is er een groter risico. Zorg daarom dat je een rookmelder hebt. Mocht het opladen dan toch fout gaan, word je gewaarschuwd als je slaapt. Maar beter is het om de apparaten overdag op te laden.

Bekijk de checklist op de website van de Brandweer.

Verdere informatie kunt u nalezen op het nieuwsitem van Editie NL van RTL.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.