Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Buurjongens redden leven van zwemmer

Buurjongens redden leven van zwemmer

29 juli 2014

Twee buurjongens Hidde Davids (12) en Sander van Hesik (9) zijn een dagje naar het Scheveningse strand als ze iets in het water zien drijven. Aan een journalist van het AD vertellen ze het volgende: “Het leek van een afstand wel een plastic zak, maar toen we dichterbij kwamen, zagen we dat het een mens was. Wij hadden deze zwemmer vlak daarvoor al tegen de rotsen zien botsen. Omdat hij daarna doorzwom, leek er niets ernstigs aan de hand.”

Ze zien de man die ze eerder tegen de rots hadden zien botsen niet meer. 'Ik ben op die grote blokken beton gaan staan en heb hem voorzichtig een duwtje met mijn voet gegeven. Toen wist ik dat het niet goed was. Hij voelde net als mijn opa, toen die was overleden. We wilden hem uit het water halen, maar dat was veel te gevaarlijk, zo vlak bij die rotsen.''

De jongens slaan alarm. Hidde zorgt ervoor dat het lichaam niet wegdrijft en Sander roept om hulp. De brandweer is verderop bezig met een oefening. Twee hulpverleners zijn meteen ter plaatse. Zij halen de man uit het water en starten de reanimatie. De persoon komt weer bij kennis en wordt later afgevoerd naar het ziekenhuis.

De jongens zijn maandag 28 juli vanwege hun heldendaad door de Scheveningse brandweer in het zonnetje gezet.

Bron: Algemeen Dagblad

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.