Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Campagne: De echte wielrenner laat van zich horen

Campagne: De echte wielrenner laat van zich horen

31 maart 2015

In het voorjaar trekken veel wielrenners er weer op uit. Dit leidt tot drukte op de fietspaden en wegen. Wanneer wielrenners en medeweggebruikers elkaar passeren, leidt dit soms tot onbegrip, ergernis of erger; ongelukken.

In 2013 kwamen er 3.800 wielrenners op de Spoedeisende Hulp als gevolg van een ongeval.

Wielersportbond NTFU en VeiligheidNL geven daarom dit voorjaar via de campagne ‘De echte wielrenner laat van zich horen’ goede voorbeelden hoe voetgangers, fietsers, automobilisten en wielrenners elkaar veilig kunnen passeren.

Door snelheidsverschillen en omdat beide partijen niet van elkaar weten wat ze gaan doen, kan dit soms leiden tot gevaarlijke situaties tussen wielrenners en andere weggebruikers.

In een animatiefilmpje worden de meest voorkomende situaties uitgelegd hoe weggebruikers elkaar het beste kunnen passeren.

Verdere informatie kunt u nalezen op de website van VeiligheidNL.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.