Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Campagne “Handen af van onze hulpverleners” overgedragen aan Hulp voor Hulpverleners

Campagne “Handen af van onze hulpverleners” overgedragen aan Hulp voor Hulpverleners

18 december 2012

Vandaag is de SIRE campagne “Handen af van onze hulpverleners” overgedragen aan de Vereniging Hulp voor Hulpverleners. Dit gebeurde op het mediapark in Hilversum, in de aanwezigheid van minister Ivo Opstelten. Veel professionele hulpverleners hebben te maken met agressie, verbaal geweld of bedreigingen tijdens de werkzaamheden.

Vereniging Hulp voor Hulpverleners is een burgerinitiatief en opgericht door Rick Franx, Jan Franx en Heilwine Bakker. Deze stichting maakt zich sterk voor maatschappelijke rugdekking, support en professionele opvang van hulpverleners. Met diverse activiteiten zet de vereniging zich in met de bedoeling dat de hulpverleners veilig, gezond en effectief hun beroep kunnen uitoefenen. Meer informatie over deze vereniging is hier te vinden.

Ook eerstehulpverleners kunnen in aanraking komen met agressie en geweld. Vandaar dat wij u kunnen melden dat Het Oranje Kruis in de loop van 2013 met een uitgave zal komen over eerstehulpverlening en agressie. Meer informatie zal begin volgend jaar volgen.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.