Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Dag van het Handen Wassen: Primaire Eerste Hulp verlening

Dag van het Handen Wassen: Primaire Eerste Hulp verlening

15 oktober 2018

Het is vandaag de Dag van het Handen Wassen. Iets waar we in Nederland niet echt bij stilstaan, omdat handen wassen voor ons heel normaal is. En wat we dan ook allemaal van jongs af aan leren om regelmatig te doen. Maar dat is helaas niet overal zo vanzelfsprekend.

Handen wassen is in principe een basisonderdeel van Eerste Hulp. Het voorkomt infecties, bacteriën en andere narigheid. En Eerste Hulp is niet alleen handelen nádat een ongeval heeft plaatsgevonden, dankzij goede kennis van Eerste Hulp zijn ook veel ongevallen te voorkomen. 

En de kennis van handen wassen hebben we in ons land (bijna) allemaal. We hebben ook de mogelijkheden om altijd onze handen, met zeep, te wassen. Iets wat in veel landen helaas nog niet tot de mogelijkheden behoort en om die reden is de Dag van het Handen Wassen in het leven geroepen. Overal ter wereld worden er - vooral in ontwikkelingslanden - door overheden en NGO's initiatieven ontplooid om handen wassen onder kinderen te vergroten. 

Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Global Handwashing Day

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.