Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

De gevaren van de herfst

De gevaren van de herfst

3 november 2012

De zomer is voorbij, de temperaturen dalen weer. Hoe mooi de kleuren van de bladeren aan de bomen ook mogen zijn, achter dit alles schuilt ook een gevaar.

’s Avonds wordt het eerder donker en veel automobilisten hebben hier last van. Dit kan dan ook gevaarlijke situaties opleveren. Zo bleek al uit een onderzoek van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met Pearle Opticiens dat 42% van de Nederlanders moeite heeft om goed te zien in het donker. Mocht dit bij u het geval zijn, probeer in het donker minder te gaan rijden en let goed op uw snelheid. Het kan zijn dat uw ogen aan het donker moeten wennen. Geef ze die tijd ook.

Wegen kunnen glad zijn geworden door de bladeren op de weg of omdat het ’s nachts kan gaan vriezen. Let goed op uw snelheid en let goed op. Zorg er ook voor dat uw ruiten goed schoon zijn en er antivriesmiddel in de ruitenvloeistof zit.

Let er op dat de lampen van uw auto werken. Er is gebleken dat wanneer automobilisten overdag met de lichten aanrijden dit ongelukken kan voorkomen.

Hoe mooi de herfst ook kan zijn, het gevaar zit in een klein hoekje. Let goed op en wees voorzichtig dan kunt u volop van de mooie herfst genieten.

Bronnen: https://www.veiligverkeernederland.nl/node/190824

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.