Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

De Nederlander is de Eerste Hulp

De Nederlander is de Eerste Hulp

12 september 2013

Vandaag bleek maar weer dat de Nederlander familie en vrienden uit de brand helpt.

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Kien, in opdracht van zorgverzekeraar Agis, blijkt dat zes op de zeven mensen een ander helpt wanneer zij daarvoor gevraagd worden. Het gaat hier om klusjes in en om het huis, maar ook sociale taken als bellen, bij iemand langsgaan of een rondje wandelen.

Gert-Jan Vreken, woordvoerder van Agis, verklaarde vandaag voor het blad Metro: “Ondanks alle berichten dat de samenleving steeds individualistischer wordt, helpen Nederlanders elkaar dus volop. Dat is een mooie constatering.”

Maximaal 10 uur per dag wordt er per week besteed aan het helpen van anderen. De Nederlander is dus de Eerste Hulp voor anderen.

De Nederlander wil klaar staan voor anderen. Zo gaven vier van de tien mensen aan dat ze hun ouders in huis zouden nemen als dat nodig is.  Verder gaven de ondervraagden aan dat ze zich de meeste zorgen over hun partner, ouders en kinderen. Bijna de helft zou bij de huisarts eerder een afspraak maken voor een ander dan voor zichzelf.

De Nederlander helpt familie en vrienden wanneer er geklust moet worden, hopelijk helpt de Nederlanders ook als er nu iemand gewond raakt bij het klussen. Ben jij de Eerste Hulp?

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.