Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

De rol van lotusslachtoffers

De rol van lotusslachtoffers

1 april 2014

Eerste Hulp is niet iets wat alleen geleerd kan worden uit een boekje. Eerste Hulp verlenen is actief handelen. Vandaar dat de rol van een lotusslachtoffer zo belangrijk is bij het examen. Een Lotusslachtoffer beeldt tijdens het examen zo natuurgetrouw mogelijk uit dat hij of zij een ongevalsslachtoffer is.

Bij het Eerste Hulp examen wordt de kandidaat geacht om op de juiste manier Eerste Hulp te kunnen verlenen. Door te ‘oefenen’ op een lotusslachtoffer is te zien of iemand over de aangeleerde eerstehulpvaardigheden beschikt. Dat is ook de reden dat Het Oranje Kruis de aanwezigheid van lotusslachtoffers verplicht stelt tijdens het examen voor het Diploma Eerste Hulp.

Download de Eerste Hulp tips

Dit zijn tips bij een aantal veel voorkomende ongelukken. Deze tips zijn door iedereen te gebruiken, maar met een Diploma Eerste Hulp bent u beter voorbereid. Dan kent u alle eerstehulphandelingen volledig.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Hier vindt u de gebruiksaanwijzing bij Layar.