Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

De scholen zijn weer begonnen in regio Midden

De scholen zijn weer begonnen in regio Midden

22 augustus 2016

Vandaag is het een spannende dag voor veel scholieren. In de regio Midden is de eerste schooldag weer een feit. In de eerste weken na de zomervakantie vinden er ruim 30% meer ongevallen plaats dan in de rest van het jaar.

Veilig Verkeer Nederland start daarom vanochtend in Utrecht de campagne De Scholen zijn weer begonnen. 

Deze actie is nog steeds nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat in de eerste weken van het schooljaar veel ongevallen gebeuren met 12-en 13 jarige scholieren.
Directeur van Veilig Verkeer Nederland, Felix Cohen: “Na de zomervakantie zijn er ieder jaar weer veel nieuwe kinderen op de schoolroute. Automobilisten moeten dan altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers. Onze campagnespandoeken zijn in deze periode daarom in 86% van de gemeenten in Nederland nadrukkelijk zichtbaar boven de straten”.

Verder informatie over de campagne kunt u lezen op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Bron: Veilig Verkeer Nederland

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.