Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

De Vierdaagse is begonnen!

De Vierdaagse is begonnen!

16 juli 2013

Minister Edith Schippers heeft dinsdagmorgen even voor 04.00 uur het startsein gegeven voor de 97ste Vierdaagse van Nijmegen. Op dat moment begonnen de lopers van 50 kilomeeter aan het evenement.

De eerste wandeldag voert door de Betuwe naar Elst en Arnhem en terug. De lopers van 40 kilometer starten om 05.00 uur en die van 30 kilometer om 7.30 uur.

Maandag haalden 42.493 lopers hun startbewijs op. Ze zijn afkomstig uit 77 landen.

Hoge temperaturen

De deelnemers moeten rekening houden met zware omstandigheden vanwege de warmte. Verwacht wordt dat het kwik in Nijmegen oploopt tot 25 graden. Ook de rest van de week liggen de maxima op 25 tot 27 graden. Kans op regen is er nauwelijks.

De Vierdaagse eindigt vrijdagmiddag met de traditionele intocht. De lopers worden dan door duizenden mensen onthaald op de Via Gladiola.


EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.