Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Derde Landelijke Veiligheidsdag

Derde Landelijke Veiligheidsdag

14 april 2016

A.s. zaterdag 16 april wordt voor de derde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden.

Burgemeester Franc Weerwind opent samen met de minister van Veiligheid & Justitie Ard van der Steur om 13.00 uur de Landelijke Veiligheidsdag. Dit gebeurt met een spectaculaire actie op het land, waarbij verschillende hulpdiensten laten zien hoe er wordt samengewerkt bij een inval in een gebouw.

De Landelijke Veiligheidsdag is een actieve manier om het publiek te laten zien wat het werk is van de hulpverleners, maar daagt ook uit om de zelfredzaamheid van de bezoekers te vergroten. Zo wordt er op het water een waterscenario nagespeeld. Het wassende water bedreigt grote delen van ons land. Wat betekent dat voor bewoners, hoe brengen zij zichzelf in veiligheid en hoe komen reddingsdiensten in actie? Wie wordt gered, wie moet wachten? Ook hier een samenspel tussen diensten en organisaties als de KNRM, Reddingsbrigade Nederland en waterschap Zuiderzeeland. Defensie laat op verschillende manieren zien welke rollen militairen hebben en welke acties zij doen in het kader van veiligheid.

Voor meer informatie: www.veiligheidsdag.nl.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.