Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Drukke periode voor reddingsbrigades

Drukke periode voor reddingsbrigades

23 juli 2014

Vorige week kwam de Reddingsbrigade 2056 keer in actie om mensen aan zee en in recreatiegebieden eerste hulp te verlenen of mensen in moeilijkheden te redden. De organisatie geeft aan een erg drukke week gehad te hebben.

De Reddingsbrigade geeft aan dat er in 65 keer van de gevallen sprake was van een bedreigende situatie. 33 keer kwam een zwemmer in de problemen. Ook kwamen er tijdens de tropische dagen veel meldingen binnen over mensen die onwel waren geworden vanwege de warmte.

Deze week is het weer mooi weer. De Reddingbrigade wil iedereen laten genieten van het water en adviseert daarom vooral naar plaatsen te gaan waar gekwalificeerd toezicht is. “Kijk verder goed op de strandborden die bij de strandopgang staan. Let op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Drink daarnaast voldoende water bij warm weer om onwel wordingen te voorkomen en smeer voldoende in tegen verbranding van de huid. Let tot slot goed op je kind, want die kan in de drukte in een fractie van een seconde uit het zicht verdwenen zijn,” aldus de Reddingsbrigade.

Voor meer informatie: www.reddingsbrigade.nl


EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.