Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Drukte voor Reddingsbrigades

Drukte voor Reddingsbrigades

23 juli 2013

De Reddingsbrigade heeft de drukste week van het jaar achter de rug. Vorige week werden de hulpverleners 2357 keer opgeroepen.

In bijna 2000 gevallen werd eerste hulp verleend. Ook bracht de Reddingsbrigade meer dan 300 zoekgeraakte kinderen terug bij hun ouders.

Het afgelopen weekeinde moest de Reddingsbrigade Nederland ook honderden keren in actie komen voor vermiste kinderen en mensen die eerste hulp nodig hadden, zo laat een woordvoerder weten. Met in totaal 738 acties was het een druk weekend, maar niet ongewoon.
Ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) had het druk. De kustwacht riep hen op om te helpen bij zeker 40 meldingen van boten en zwemmers die in de problemen waren gekomen. In totaal hadden 13 boten motorproblemen en waren er 9 aan de grond gelopen. Ook moesten tien zwemmers die in de problemen waren geraakt, door de KNRM worden geholpen.

Tip: schrijf het 06-nummer van jezelf op de arm van je kind.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.