Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Eén op 15 werknemers krijgt arbeidsongeval

Eén op 15 werknemers krijgt arbeidsongeval

23 juli 2014

Zeker 485.000 werknemers in Nederland liepen in 2013 lichamelijk letsel of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. Dat staat gelijk aan 1 op de 15 werknemers. Bijna de helft van de slachtoffers verzuimde hierdoor één dag of langer. De meeste arbeidsongevallen deden zich voor in de horeca.

Bij ongeveer 70 procent van de werknemers die lichamelijke schade opliepen tijdens een arbeidsongeval ging het om wonden, botbreuken, verstuiking of verbranding. Ruim 20 procent liep uitsluitend geestelijke schade op, zoals psychische schade door bedreiging of agressief gedrag. Bij bijna 10 procent van de gevallen ging het om zowel lichamelijk letsel als geestelijke schade.

Jongeren hebben vaker te maken met een ongeval op het werk. Zo'n 8,2 procent van de jongeren tot 25 jaar heeft te maken gehad met een ongeval op het werk. Dit is anderhalf keer zo veel dan bij andere werknemers.

Meer informatie: cbs.nl

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.