Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Eerste Hulp bij messenset Albert Heijn

Eerste Hulp bij messenset Albert Heijn

9 februari 2016

De eerste slachtoffers van de spaaractie voor koksmessen van de Albert Heijn hebben zich op Twitter al gemeld. De koksmessen zijn scherp, wat helaas heeft geleid tot snijwonden.

Op de Spoedeisende Hulp van het OLVG in Amsterdam zijn in januari tien tot vijftien snijwonden geconstateerd in relatie tot de scherpe koksmessen van Albert Heijn. Het Haga Ziekenhuis heeft tegenover de NOS aangegeven nog geen verband te hebben ontdekt.

Het volgende bericht werd door Albert Heijn al op Facebook geplaatst: "Wij willen natuurlijk dat mensen goede messen hebben, niet dat ze zich verwonden. En wij constateerden ook dat die verwondingen soms wel ontstonden. Vandaar de waarschuwingen. Hoewel die bij sommige klanten ook wel weer lacherige reacties oproepen: 'Een goed mes hoort toch scherp te zijn?'”

Preventie én EHBO
Albert Heijn heeft filmpjes op de website staan met een uitleg hoe je de messen moet gebruiken. Mocht het toch misgaan, is het handig om te weten wat je moet doen bij een snijwond. Kijk hier voor deze EHBO-tip.

In de keuken zijn er meer gevaren naast de scherpe keukenmessen. Preventie verhelpt veel, maar als er dan toch iets misgaat, wil je toch goed en adequaat kunnen handelen? Haal een EHBO-diploma! Check de Cursuskiezer voor een EHBO-cursus in de buurt!

Albert Heijn, wellicht is het tijd voor een EHBO-spaaractie?

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.