Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

EHBO-cursus volgen, maar hoe en wat?

EHBO-cursus volgen, maar hoe en wat?

19 maart 2014

In heel Nederland zijn er verschillende opleidingsinstituten die EHBO-cursussen geven. Deze zijn onder andere te vinden via de cursuskiezer.

Een opleidingsinstituut dat kiest voor het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis, vraagt een examenteam van Het Oranje Kruis om de kandidaten te examineren. Op deze manier worden de kandidaten onafhankelijk geëxamineerd.

Wanneer iemand geslaagd is, ontvangt deze kandidaat een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Het EHBO-Diploma is twee jaar geldig, zo word je gestimuleerd om je EHBO-vaardigen up-to-date te houden.  

Wil je zeker zijn van de juiste kennis van de EHBO? Volg dan een EHBO-cursus. Vergeet dan niet te vragen bij het opleidingsinstituut of het examen wordt afgenomen door Het Oranje Kruis. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je verzekerd van de juiste EHBO-kennis en ben jij in staat iemand te helpen die in nood is.

Zie hier voor de cursuskiezer.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.