Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

EHBO in oorlogsgebied

EHBO in oorlogsgebied

17 oktober 2013

Op 20 april 2011 werd de fotograaf Tim Hetherington in Libië door een mortierscherf geraakt. Hij bloedde dood voordat hij het ziekenhuis in Masrata kon bereiken.

De journalist en schrijver Sebastian Junger, een goede vriend van Hetherington, hoorde van een bevriende militaire arts dat Hetherington gered had kunnen worden als één van de journalisten met wie hij reisde enige kennis van EHBO had gehad. Hij besloot hierop een EHBO training op te zetten voor journalisten in oorlogsgebied, zodat zij Eerste Hulp kunnen verlenen aan andere journalisten die hulp nodig hebben.

De training die door Junger is opgezet is een vier dagen durende medische training, genaamd Reporters Instructed in Saving Colleagues (RISC), die journalisten traint en toerust om levensreddend te handelen. 

Voor meer informatie over deze training, kijk op www.risctraining.nl

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.