Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Goed voorbereid op een noodsituatie? De meeste Nederlanders niet

Goed voorbereid op een noodsituatie? De meeste Nederlanders niet

2 juli 2018

De meeste Nederlanders zijn niet goed voorbereid op een noodsituatie. Veel mensen zouden niet goed weten wat te doen en hoe te handelen, blijkt uit onderzoek.

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat men niet weet hoe zij zich moeten redden in een onvoorziene situatie. Tijdens deze situaties staan de meeste landgenoten met de handen in het haar.

En ook de rompslomp die vaak achteraf komt is niet goed geregeld. Driekwart van de Nederlanders heeft nog nooit aan bekenden gevraagd of het na bijvoorbeeld een brand mogelijk is om bij hen te verblijven. En twee derde van de Nederlanders met kinderen weet het telefoonnummer van hun kroost niet.

Oftewel, een goede voorbereiding is het halve werk. Een belangrijk deel van die voorbereiding start met goede kennis van Eerste Hulp. Zodat je niet alleen jezelf, maar ook anderen kunt helpen wanneer dat nodig is.

Benieuwd wat een EHBO Diploma toevoegt in jouw leven? Lees er hier alles over.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.