Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Goede voorbereiding op het Verkeersexamen

Goede voorbereiding op het Verkeersexamen

19 februari 2016

Op donderdag 7 april zullen de leerlingen van groep 7 en 8 van vrijwel alle basisscholen in ons land het VVN schriftelijk Verkeersexamen maken. In de weken daarna stappen ook veel kinderen op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen.

Er is een speciale oefensite voor kinderen om oefenexamens te maken. Na het maken van een oefenexamen, zien ze hun score. Daarna kunnen ze opnieuw aan de slag met vragen die ze niet goed beantwoord hebben.
Leerkrachten kunnen met de hele klas de VVN verkeersexamenquiz spelen op het digibord. Dit is een quiz met verkeersvragen. Er zijn verschillende rondes van ieder 10 vragen.

Ouders kunnen hun zoon of dochter voorbereiden voor het VVN praktisch Verkeersexamen met behulp van de VVN Verkeersexamenapp. De app helpt bij het oefenen van de verkeersexamenroute. De app geeft ouders tips hoe ze hun kind kunnen coachen.

Verdere informatie kunt u nalezen op de website van Veilig Verkeer Nederland.

Bron: VVN

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.