Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Grote reddingsoefening voor kust

Grote reddingsoefening voor kust

20 mei 2014

Zaterdag 24 mei wordt er onder de naam ‘LIVEX14’ voor de kust van Hoek van Holland, Monster en ’s-Gravenzande, een grote reddingsoefening gehouden.

Minimaal één keer per jaar moet het Kustwachtcentrum, als nationale Search and Rescue organisatie, een crisissituatie oefenen met een van de drie veerdiensten tussen Engeland en Nederland. Deze oefeningen worden met alle instanties georganiseerd die betrokken zijn bij een incident of ramp, namelijk de KNRM, de Ferry Maatschappij, Havenbedrijf Rotterdam, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Loodswezen Hoek van Holland en de Rijksrederij.

Optimale samenwerking tussen de organisaties tijdens een ramp met een veerdienst op zee is het doel van deze oefening. Dergelijke live oefeningen worden eenmaal in de vijf jaar gehouden. De andere jaren wordt met alle betrokken partijen een oefening op papier gedaan.

Klik hier voor meer informatie.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.