Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Hoeveel EHBO’ers zijn er in Nederland?

Hoeveel EHBO’ers zijn er in Nederland?

31 maart 2014

Niemand weet precies hoeveel EHBO’ers er in Nederland zijn. In de media wordt af en toe geroepen dat 3% van de bevolking een EHBO-diploma bezit, maar niemand die het werkelijke aantal weet.

Hoewel er in Nederland verschillende organisaties zijn die EHBO-diploma’s afgeven, is Het Oranje Kruis de grootste onafhankelijke certificerende instelling op het gebied van de Eerste Hulp in Nederland. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 350.000 mensen die een geldig diploma Eerste Hulp of een certificaat van Het Oranje Kruis bezitten.

350.000 eerstehulpverleners op een inwonersaantal van ruim 16 miljoen kan natuurlijk beter. Het Oranje Kruis raadt dan ook iedereen aan een Diploma Eerste Hulp te behalen. Want wat doe jij als iemand hulp nodig heeft?

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.