Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Hulpverlening in kerken

Hulpverlening in kerken

29 mei 2015

Kortgeleden is de website www.ehbocommissiee.nl online gegaan om kerken ‘een zetje in de goede richting te geven’ wat betreft de eerstehulpverlening, aldus ehbocommissie.nl.

Volgens ehbocommissie.nl is hulpverlening in kerken in veel gevallen allang geen ondergeschoven kindje meer. ‘Ieder (kerk)gebouw behoort wettelijk gezien een ontruimingsplan te hebben. Hierin is vaak het eerste hulp gedeelte in mee genomen. Ontruimen van een kerk komt niet of nauwelijks voor, maar een ‘onwelwording’ in de kerk gebeurt vaker. Het is belangrijk dat aanwezige hulpverleners adequaat reageren. Adequaat regeren gaat niet vanzelf, want hoe te handelen in bepaalde situaties behoort omschreven te zijn en getraind te worden’. Om kerken te helpen met deze zaken, is de website gelanceerd.
 
Meer informatie over ontruimingsplannen en andere informatie is te vinden op www.ehbocommissie.nl

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.