Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

In Nuenen begint EHBO al op de basisschool

In Nuenen begint EHBO al op de basisschool

23 maart 2015

‘Een meisje was aan het stappen en viel flauw. Ze had te weinig gegeten en te veel gedronken. Ik wist meteen wat ik moest doen. Het geeft een fijn gevoel dat je direct weet hoe je kunt ingrijpen’, vertelt jeugdlid Janneke Rooijakkers.

Yvonne Dankers, coördinator van de jeugdafdeling van EHBO-Vereniging Nuenen geeft aan dat het van belang is dat de omgeving weet hoe er gehandeld moet worden, bijvoorbeeld bij een ongeluk in eigen huis met een van de kinderen, een ongeval onderweg in het verkeer, incidenten bij het stappen of een hartstilstand bij het sporten.

Ook jongeren kunnen helpen. Iedereen vindt het fijn om te weten wat je kunt doen, zoals ook blijkt uit het verhaal van Janneke. Dat is onder andere de reden dat ze in groep 8 van de Nuenense basisscholen zijn begonnen met EHBO.

Meer informatie over Jeugd Eerste Hulp vindt u hier.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.