Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Jaarlijks duizenden kinderen op de Eerste Hulp na een ongeluk

Jaarlijks duizenden kinderen op de Eerste Hulp na een ongeluk

17 april 2014

Elk jaar komen er duizenden kinderen op de Eerste Hulp terecht door een ongeluk.

VeiligheidNL pleit daarom voor meer aandacht voor kinderveiligheid. Dit begint al tijdens de zwangerschap – bij het aanschaffen van de babyuitzet. Voor de hele jonge kinderen is immers de meeste winst te behalen bij het veilig maken van de omgeving.

VeiligheidNL en de Nederlandse Voedsel - en Warenautoriteit zijn van mening dat ouders veel van elkaar kunnen leren als het gaat om veiligheid. Door ervaringen te delen kunnen die ouders beter inschatten wat zou kunnen gebeuren, en ouders bedenken zelf vaak inventieve oplossingen.

Om dit te faciliteren gaat VeiligheidNL samen werken met Zwangersschapspagina.nl en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Op het forum van zwangerschapspagina kunnen ouders vragen stellen over kinderveiligheid: over veilig slapen, een veilige baby-uitzet, veilig speelgoed, een kindproof huis, met je kind op pad enzovoort. Ouders kunnen ervaringen delen en vragen stellen. VeiligheidNL en de NVWA ondersteunen hierbij waar nodig met informatie over veilig gedrag en veilige producten en moderaten het forum vanuit hun expertise. Door de krachten te bundelen met ouders verwachten we een daling van het aantal ongevallen met kinderen te realiseren.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.