Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Jeugd EHBO doe je zo!

Jeugd EHBO doe je zo!

16 oktober 2013

Van 15 t/m 18 oktober ’13 zijn elke morgen zo’n 160 basisschoolleerlingen in DierenPark Amersfoort bezig met EHBO. In het olifantenverblijf is een groepje bezig bij elkaar een pleister te plakken. Verderop leren de kinderen hoe ze iemand moeten benaderen die bewusteloos op de grond ligt.

De aftrap van het event werd op 15 oktober jl. verricht door Burgemeester L. Bolsius uit Amersfoort, die Eerste Hulp verleende aan een man die zich verslikte.

Zij leggen een parcours van 13 ongevalssituaties af, dat is uitgezet door de hele dierentuin. Vrijwilligers van EHBO-verenigingen uit Amersfoort en omgeving vertellen enthousiast over EHBO en wat je kan doen aan de leerlingen uit groep 7 en 8. 

“Jeugd EHBO doe je zo!” is een initiatief van de stichting Jeugd EHBO Event en wordt ondersteund door DierenPark Amersfoort en Het Oranje Kruis. Het doel is op een positieve en educatieve wijze bij te dragen aan de ontwikkeling van het veiligheidsgevoel van de kinderen. De Stichting hoopt dat dit initiatief ook elders in het land aanslaat.

Meer informatie is te vinden op: www.jeugdehbodoejezo.nl.

RTV Utrecht maakte opnamen op de eerste dag. Klik hier voor de uitzending.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.