Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Jochem van Gelder krijgt EHBO-les in "Later als ik groot ben"

Jochem van Gelder krijgt EHBO-les in "Later als ik groot ben"

12 december 2017

In het RTL-programma "Later als ik groot ben" test Jochem van Gelder samen met kinderen hoe het is om bijvoorbeeld slager, chauffeur of verpleger te zijn. En bespreken ze heel belangrijke EHBO-tips.

In de eerste aflevering gaat Jochem op stap met Kees. Deze Urker jongen wil heel graag slager worden. Dus leert en ziet hij gedurende de dag alle aspecten van het slagersvak. 

Maar zoals bij ieder beroep zit een gevaar in een klein hoekje. Het Oranje Kruis laat iedere aflevering een EHBO-instructeur invliegen om deze gevaren te behandelen en de kinderen te leren hoe je moet omgaan met de meest voorkomende ongevallen.

In deze aflevering laat EHBO-instructeur Micha aan Kees zien wat te doen bij een snijwond. Niet geheel onbelangrijk om te weten als slager.

De volgende aflevering van Later als ik groot ben is zaterdag 16 december om ongeveer 10.50 uur te zien op RTL4.

Micha leert Kees hoe je een snijwond moet behandelen

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.