Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Kinderen ervaren virtueel gevaren van fietsen zonder verlichting

Kinderen ervaren virtueel gevaren van fietsen zonder verlichting

27 oktober 2015

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell luiden wintertijd in door bewustzijn te vergroten voor het belang van fietsverlichting.

Deze organisaties lanceerden gezamenlijk een Virtual Reality Game voor kinderen om het bewustzijn voor het belang van fietsverlichting te vergroten. 

Met behulp van een geavanceerde virtual realitybril kunnen kinderen zelf plaatsnemen achter het stuur van een auto en komen zij verschillende verkeerssituaties tegen. Op die manier beleven ze hoe het is voor een automobilist om fietsers zonder licht tegen te komen.

Met dit initiatief hopen VVN en Shell het toenemende aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.   "Door kinderen zelf, in plaats van hun ouders,  te laten inzien hoe belangrijk fietsverlichting is, hopen we dat ze hun fietslamp altijd gebruiken," aldus José de Jong, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland.

Lees meer over dit initiatief op de website van VVN. 

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.