Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Kinderen leren EHBO in Nationaal Militair Museum

Kinderen leren EHBO in Nationaal Militair Museum

8 december 2015

Vorige week hebben 120 leerlingen van de School op de Berg in Amersfoort EHBO geleerd in het Nationaal Militair Museum. Al vaker organiseerde de Stichting Jeugd EHBO Event in dierentuin Amersfoort EHBO lessen voor kinderen. Nu is er een nieuwe, unieke locatie bijgekomen.

Tussen de militaire voertuigen leerden de leerlingen de Eerste Hulp handelingen, waaronder omgaan met schaafwonden, botbreuken, kneuzingen, reanimatie en verslikken. De leerlingen volgden een route langs tien verschillende posten waar ze deze Eerste Hulp handelingen leerden uitvoeren.

Lucienne Buiskool, voorzitter van de Stichting Jeugd EHBO Event, legt uit aan DeStadAmersfoort.nl waarom het zo belangrijk is om de jeugd dit bij te brengen. "We willen de kinderen leren hoe je je medemens in nood kunt helpen. Op school leren ze lezen, schrijven en rekenen maar als iemand een bloedneus krijgt of zich verslikt, wat doe je dan? Daar staan we op deze eventochtend bij stil."

Michiel Zeeman van het Nationaal Militair Museum tegenover DeStadAmersfoort.nl: "Wij krijgen bij het Nationaal Militair Museum bezoek van heel veel kinderen. Er zijn een groot aantal binnen- en buitenactiviteiten die vooral gericht zijn op kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Daarnaast past de boodschap van het Jeugd EHBO Event, heel goed bij de onze: Help je medemens in nood, want dat doet Defensie ook!"

Voor meer informatie over de Jeugd EHBO Event in 2016 kun je terecht op de website van de stichting: www.jeugdehbo.nl

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.