Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

KNRM Hansweert viert Reddingsbootdag 2013

KNRM Hansweert viert Reddingsbootdag 2013

1 mei 2013

Op 27 april 2013 organiseerde de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij) de landelijke Reddingsbootdag. Deze is speciaal bedoeld om donateurs en belangstellenden uitleg te geven over het werk wat de KNRM doet.

Ook KNRM Hansweert opende weer haar kajuit voor het publiek. Op het sluizencomplex in Hansweert was van alles te zien en te doen. Glunderende gezichtjes van twee jongetjes laten zien hoe geweldig ze het vonden om mee te varen met de reddingsboot. ,,We mochten zelfs nog helpen de reddingsboot te sturen” vertelt er een. ,,Ik vond de noodstop die de reddingsboot maakte gaaf. We kregen een grote plens water in onze nek lacht de ander”.  Hoe nuttig het werk van de KNRM is bleek nog diezelfde middag. De Jan van Engelenburg werd namelijk opgeroepen voor een catamaran met motorproblemen. ,,Het geeft elke keer weer voldoening om onze medemens te helpen’’ benadrukt een van de opstapper.

Tekst en foto’s: Arjan Versprille

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.