Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

“Laat bij winters weer verlichting snelweg aan”

“Laat bij winters weer verlichting snelweg aan”

2 februari 2015

In de Telegraaf hebben de ANWB en Veilig Verkeer Nederland ervoor gepleit dat de verlichting langs de snelweg vaker aangaat bij winters weer. Op dit moment is het zo dat ’s avonds de verlichting langs de snelweg uitgaat om geld te besparen. Risico’s worden beperkt wanneer de verlichting niet wordt uitgeschakeld, aldus de ANWB.

De Verkeersinformatiedienst (VID) sluit zich aan bij de oproep van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. Volgens de organisatie vallen er meer ongevallen in het donker wanneer het weer slecht is.

In de Telegraaf geeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan dat weersomstandigheden geen criterium zijn bij de afweging om verlichting langs de snelweg aan te doen. Alleen bij calamiteiten gebeurt dat.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.