Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Landelijke 06-polsbandjesactie van start

Landelijke 06-polsbandjesactie van start

28 mei 2015

Reddingsbrigade en Politie zijn eind mei gestart met een campagne met tips voor de strandbezoeker om zoekraken kinderen te voorkomen.

Vanaf 25 mei worden op de stranden en bij recreatieplassen 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomermaanden worden op het strand en bij recreatiegebieden jaarlijks gemiddeld zo’n 900 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de dit jaar 120.000 gratis beschikbare polsbandjes wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas. 

Voor meer informatie en tips voor een veilige dag naar het strand met de kinderen kijk op de website van de Reddingsbrigades.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.