Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Landelijke campagne Burgernet

Landelijke campagne Burgernet

10 september 2013

Vorige week vrijdag 6 september heeft minister van Veiligheid en Justitie het startschot gegeven van de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’.

Wanneer iemand zich heeft aangemeld bij Burgernet ontvangt deze af en toe een oproep met de vraag uit te kijken naar mensen die vermist zijn of wordt er gevraagd of iemand iets heeft gezien van een inbraak of beroving.

Mensen die aangesloten zijn bij Burgernet kunnen van de politie een sms of e-mail ontvangen met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Wanneer iemand informatie heeft, kan er gratis met het Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks gebeld worden met de meldkamer. Deze informatie wordt dan direct doorgegeven aan de politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers een bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Op dit moment heeft Burgernet 1,25 miljoen deelnemers. In tien procent van de gevallen heeft informatie van een burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het opsporen van een vermist persoon.

De campagne heeft als doel nog meer deelnemers aan het systeem te kunnen toevoegen. Aanmelden kan via burgernet.nl.

Minister Opstelten over Burgernet: ‘Mijn vrouw en ik krijgen regelmatig een oproep. En het mooie is: je ziet ook echt dat het wat oplevert. Vaak lees je zo’n drie kwartier of een uur later al wat het resultaat is. Het vermiste kind of de verdwaalde oudere is weer veilig terug, de inbreker of de winkeldief is gepakt.’

Bron: Rijksoverheid.nl

Zou u naast het ontvangen van berichten van Burgernet ook opgeroepen willen worden om Eerste Hulp te verlenen, maar ook om eventueel mensen op te roepen als er hulp nodig is? Kijk dan op de website van de HELP! app.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.