Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Lik-op-stuk-beleid rond jaarwisseling

Lik-op-stuk-beleid rond jaarwisseling

24 december 2013

Veel mensen zullen de jaarwisseling feestelijk vieren. Ook dit jaar zal het Openbaar Ministerie (OM) hard optreden tegen feestverstoorders. ‘We zullen agressie, geweld en vernieling een passende lik-op-stuk-reactie geven', Aldus Fred Westerbeke, coördinerend hoofdofficier van justitie tijdens de jaarwisseling.

Zwaardere sancties
Het OM hanteert in jaarwisseling gerelateerde strafzaken hogere geldboetes, taakstraffen en gevangenisstrafeisen. De strafmaat zal in alle Oud & Nieuw-zaken 75 procent hoger liggen dan anders. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) zal het OM de strafmaat daarnaast met 200 procent verhogen. Juist zij zorgen voor de veiligheid van een ieder tijdens Oud & Nieuw en moeten ongehinderd hun werk kunnen doen.

Verdere informatie hierover kunt u nalezen op de website.


EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.