Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van de bezoekerservaring. Lees meer in het Privacybeleid van Het Oranje Kruis. OK

Mannen worden eerder gereanimeerd dan vrouwen

Mannen worden eerder gereanimeerd dan vrouwen

15 november 2017

Verschillende media berichtten deze week over het feit dat mannen in Amerika sneller op straat worden gereanimeerd dan vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek naar 20.000 gevallen in de Verenigde Staten. De resultaten zijn gepubliceerd in The Journal of the American College of Cardiology.

Uit het onderzoek blijkt dat 39% van de Amerikaanse vrouwen door omstanders wordt gereanimeerd, versus 45% van de Amerikaanse mannen. Waarbij de mannen 23% meer kans hadden hun hartstilstand te overleven.

De onderzoekers stellen dat de schroom om de borsten van een vrouw aan te raken een van de belangrijkste redenen is om geen Eerste Hulp te verlenen.

Terwijl dat natuurlijk niet eens nodig is bij goede reanimatie. De handen dienen op het borstbeen geplaatst te worden, tussen de borsten in.

Goede reanimatie vergroot de overlevingskansen bij een hartstilstand enorm.

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat goed te reanimeren en kun je levens redden.

Zoek een EHBO-cursus via onze Cursuskiezer en haal het Diploma Eerste Hulp.

EHBO tips

Kijk bij de EHBO tips als u wilt weten wat u kunt doen bij een ongeluk.

Cursuskiezer

Zoek een EHBO cursus in uw plaats of bij u in de omgeving.

Informatie Layar

Door een faillissement van Layar Blippar is de Layar-app momenteel niet functioneel. De instructievideo's zijn daarom via deze link online te bekijken.